ES    CA    EN

 

 

 

Proper Concert

 

Concert de Santa Cecília

diumenge, 17 de novembre, 19 h

 

 

 

 

 

 

 

 

Da Vinci : Art i Ciència

Orfeó Terral de les Borges Blanques, Lluïsa Piñero, directora

Coral l’Olivera de Castelldans, Lluïsa Piñero, directora

Coral Morunys de Sant Llorenç de Morunys, Lluïsa Piñero, directora

Coral l’Estel del Cercle de Belles Arts, Gemma M.ª Naranjo, directora

Coral Cants i Rialles de l’Àrea de la Dona de Cappont, Gemma M.ª Naranjo, directora

Coral La Primavera Artesenca de Artesa de Lleida, Robert Solé, director

Orfeó Renaixença de Mollerussa, Robert Solé, director

Conjunt de Veus Amunt i A Ball Centre Dalcroze, Maria del Mar Jové, directora

Petit Cor de la Catedral de lleida, Joaquim Mesalles, director

 

Banda Municipal de Lleida

Amadeu Urrea, director

 

 

 

 

 

Banda Municipal de Lleida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BANDA MUNICIPAL DE LLEIDA

La Banda Municipal de Lleida (BML) es presenta públicament l’any 1996. Des dels seus inicis, amb el màxim suport de l’Ajuntament de Lleida, l’objectiu fonamental ha estat la formació musical dels seus membres i la difusió de la música. En aquest sentit, les intervencions de directors convidats, l’estrena d’obres de compositors locals, la temporada estable de concerts i les audicions escolars i a l’aire lliure han atorgat a la BML un gran prestigi cultural.
La intensa activitat concertística, que ha projectat els joves solistes de la ciutat i recuperat l’obra bandística dels nostres avantpassats ens ha dut a l’enregistrament dels CD's Música i Músics de Lleida i Fem 10 anys, ambdós treballs realitzats a l’Auditori Municipal Enric Granados.
En aquests vint-i-tres anys destaquen les coproduccions diverses amb entitats de dansa, teatre i cors del nostre entorn. Amb motiu del Festival de Bandes de Música de Catalunya 2007, tot coincidint amb la capitalitat de la cultura de Lleida, la BML va oferir el concert de cloenda a l’Auditori de Barcelona.
La BML va obtenir el diploma de bronze en el Concurs Internacional de Bandes Simfòniques que es va celebrar a la ciutat d’Interlaken a Suïssa l’any 2008 i, com a conseqüència d’aquest guardó, va ser convidada al Festival Internacional de Kerkrade a Holanda.
Aquest reconeixement i la consegüent projecció internacional han fet possible que la nostra entitat sigui la formació musical que va representar a Espanya en el Festival Internacional de Salònika, a Grècia, que es va celebrar l’estiu de 2010.
L’any 2011, la BML va obtenir un gran èxit al Festival de l’illa de Kos a Grècia i la World Associations Symphonic Band els van convidar al Festival Internacional 2012 de Música de Florència. L’any 2013 van estar de gira per Escòcia conjuntament amb els cors de Medicine Hat College Girls del Canada i And Viva Sandnes de Noruega.

Aquest últim curs han estat convidats a l’International Music Festival de Gènova, fet que ha comportat aconseguir el passaport per a poder estar presents al VI Art Festival de Praga a la República Txeca.

 

 

 

 

 

Cobla Municipal de Lleida

 

 

 

 

 

Cobla Municipal de Lleida

La Cobla Municipal de Lleida, va nèixer el 2002, sota la direcció del mestre Amadeu Urrea, formada principalment per músics provinents de l’escola de cobla de Lleida (Conservatori Municipal de Lleida). Associada a la Banda Municipal de Lleida, i gràcies a l’Ajuntament de la capital del Segrià.

L’agrupació ha col·laborat en diversos actes i amb entitats tals com el Grup Sardanista Montserrat, Centre cultural Lleidatà de Dansaires, Sícoris Club, Consell Comarcal del Segrià, Amics de la Seu Vella, la Penya del Barça, etc. amb la voluntat d’omplir un buit en l’àmbit de la música tradicional catalana, en concret en la nostra ciutat.

Val a dir que resta oberta a tot tipus de col·laboracions amb les entitats culturals de les nostres contrades. En aquest sentit, ha participat en diversos convenis, com, per exemple, amb el Centre Cultural Lleidatà de dansaires per dur la música i la dansa en viu a la ciutat de Brussel·les  l’any 2003, on van oferir, a més a més, un recital en la Sala Musseum de la capital de Bèlgica.

 

 

 

 

 

 

Ilerband

 

 

 

 

 

Ilerband, Banda de carrer de Lleida

El dia 10 de Maig del 2010 es va presentar un nou projecte musical fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat i la Banda Municipal de Lleida. Aquest projecte musical és la banda de carrer Ilerband sota la direcció, aleshores, del clarinetista Joan Pere Roselló.

Ilerband neix amb la voluntat de recuperar la música festera o popular i tornar-la als carrers i places de Lleida. Amb aquest objectiu, Ilerband presenta un repertori eclèctic que va des dels passacarrers i pasdobles a la música de marching americana i italiana, la música tradicional catalana, música lleugera i la voluntat d'incorporar les melodies pròpies dels països de l'Europa Central i de l'Est i les seves fanfares. 

Actualment, l’agrupació compta amb la direcció de Xema Bretos i amb un gran repertori d’alló més variat i festiu, que interacciona amb el públic i esdevé part de l’espectacle que ens ofereix la banda.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Temporada Auditori

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 

GALERIA

 

 

 

 

 

PROGRAMA